1 de gen. 2021

La gestió municipal de Colau i el seu pacte amb ERC aboquen Barcelona a una espiral de destrucció sense precedents

Aquest desembre, poc abans de Nadal, hem conegut el Baròmetre municipal de Barcelona del segon semestre. És una enquesta que fa l'Ajuntament de Barcelona, que té una llarga tradició, i que aquest cop ens aporta una informació extraordinàriament valuosa i, alhora, molt preocupant.

Començaré per la claríssima evidència que obtenim amb l'anàlisi de les dades de l'enquesta i la seva comparativa històrica, és a dir, començarem per les conclusions:

La pèssima gestió municipal de Colau i els Comuns, unida al pacte amb ERC que s'ha materialitzat aquest darrer trimestre comporta que Barcelona estigui atrapada en una espiral destructiva, de destrucció i col·lapse de la ciutat, sense precedents.

Després que Colau perdés les eleccions municipals del 2019, i que pactés amb el xenòfob Valls per evitar que la força guanyadora, ERC, governés la ciutat, hom pensava que ERC reaccionaria, hauria vist la llum de la farsa que realment són els Comuns i Colau: una proposta política exclusivament al servei del Règim del 78.

Però no, davant la meva estupefacció, ERC s'ha plegat servilment a Colau, amb un mesellatge inconcebible. No només ERC fa com si no hagués passat res i Colau no li hagués robat la cartera amb Valls, sinó que, en aquesta submissió absoluta a Colau, ERC de Barcelona ha arribat a fer-se còmplice del major frau democràtic mai perpetrat a la ciutat de Barcelona, pixant-se, defecant-se, en el que els veïns vam votar sobre la Diagonal en l'única consulta ciutadana directa que ha organitzat l'Ajuntament.

La vexació a la que Colau sotmet ERC els ha obligat a perpetrar aquest imperdonable frau democràtic, que hauran d'arrossegar ja per sempre.

I amb el mateix servilisme ERC ha aprovat, amb Valls, els pressupostos de Colau. Increïble. No tinc paraules.

Aquest escenari només té una explicació: el suport mesell a l'Ajuntament de Barcelona d'ERC a Colau i els Comuns és una de les "clàusules" del pacte segellat entre ERC i Comuns per fer-se amb la Generalitat, fer-ne fora Junts i evitar així un govern independentista. Això és l'origen de tot, això és el que ho explica tot: el pacte estratègic a tots els nivells que han blindat ERC i Comuns.

Des del punt de vista de Barcelona les conseqüències d'aquest pacte són letals, ja que pràcticament blinda a Colau i els Comuns al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona. Colau té lligat al PSC, i aquesta legislatura també a Valls. A l'afegir-s'hi ERC estem en una situació terrible, en la que no hi ha alternativa política a Barcelona.

L'enquesta del mateix Ajuntament de BCN, aquest Baròmetre semestral Desembre 2020 evidencia amb una claredat i contundència sense precedents el Barnicidi que Colau està perpetrant a la nostra ciutat: 

El 65,9% dels ciutadans de Barcelona diuen que la ciutat ha empitjorat en l'últim any. Fa un any ja hi havia un 54,2% de barcelonins que deien que la ciutat havia empitjorat en l'últim any. En un anys, 11,7 punts més de veïns que creuen BCN està empitjorant.

La dada és frapant perquè quan Trias va perdre l'alcaldia davant l'operació d'estat del Règim del 78 que encapçalava Colau, només un 30,9% dels barcelonins deien que la ciutat havia empitjorat l'últim any.

Aquell juny del 2015, quan el Règim del 78, amb Colau al capdavant, aconsegueix treure l'alcaldia a Trias, un 42% dels barcelonins opinaven que la ciutat havia millorat en l'últim any.

Ara, aquest desembre del 2020, només un 20,6% de barcelonins creuen que BCN ha millorat en l'últim any.

Més dades que evidencien que el Règim del 78, amb el lideratge de Colau, i ara amb la submissió servil d'ERC, té a Barcelona atrapada en una espiral destructiva sense precedents:  

Aquest desembre del 2020 un 46,1% dels barcelonins diuen que la gestió de l'Ajuntament de Barcelona de l'alcaldessa Colau és "molt dolenta o dolenta". Fa 6 mesos la gestió Colau era "molt dolenta o dolenta" per a un 36,6% dels barcelonins. En 6 mesos la percepció de gestió municipal dolenta o molt dolenta ha crescut 10 punts.

Però el paper de Colau al servei del règim del 78 ho podem veure amb claredat quan veiem que al juny del 2015, al final del mandat Trias, només un 21,9% dels barcelonins deien que la gestió municipal era molt dolenta o dolenta.

Colau ha passat d'un 30,9% de barcelonins que amb Trias deien la ciutat havia empitjorat l'últim any a un 65,9%, és a dir, 35 punts més. Increïble.

Amb Colau només un 20,6% dels barcelonins creuen la ciutat ha millorat. Amb Trias un 42% creien que Barcelona havia millorat.

I la gestió Colau és dolenta per a un 46,1% dels barcelonins, mentre la de Trias només ho era per a un 21,9%, menys de la meitat.

Aquestes dades evidencien, amb total claredat i contundència, dues coses:

- que la ciutat està en una espiral de destrucció sense precedents causada per la gestió Colau

- que Colau i els Comuns van guanyar a Trias el 2015 perquè tots els aparells de l'estat del Règim del 78 es van abocar a fer-ho possible: premsa, judicatura, policia.

I ara mateix aquesta espiral destructiva no té cap possible sortida: 

Això ho podem veure amb el tema de la intenció de vot que recull el baròmetre. Tot i que només projecti intenció de vot directe, la suma del tripartit Colau/Comuns, PSC i ERC arriba al 32,5% sobre cens. Això vol dir que sobre vots emesos la manera com ERC s'ha rendit i lligat a Colau garanteix al tripartit municipal majoria absoluta.

La submissió d'ERC als Comuns ha deixat la ciutat sense alternativa: la suma de tot el que no és tripartit amb prou feines arriba al 13% d'intenció directa de vot, i això sumant-hi des de CUP fins a VOX, passant per Junts, Cs, PP, etc. Tot.

Sense aquest pacte blindat amb sang d'ERC i Comuns, a Barcelona ERC podria liderar una alternativa, perquè hi hauria un 20,5% de vot directe a Colau/PSC i un 25% a la resta. Al rendir-se ERC a Colau i sumar amb acte de vassallatge els seus regidors als de Colau, ara mateix no hi ha alternativa.

Dit això, cal assenyalar que l'enquesta té biaixos importants, que no es corregeixen, i que aquests biaixos sempre beneficien als mateixos: a Comuns i a ERC.

Fixem-nos-hi:

- ERC va tenir un 14,1% de vot les darreres municipals. A la mostra el record de vot a ERC és del 19,4%, o sigui, 5,3 punts de sobrerepresentació. I ERC té una intenció de vot directe del 12%

- Els Comuns van tenir un 13,7% de vot les darreres municipals. A la mostra el record de vot als Comuns és del 19,2%, o sigui 5,5 punts de sobrepresentació. I Comuns tenen una intenció de vot directe del 12,2%

- Junts va tenir un 6,9% dels vots, té un record de vot del 6,1%, o sigui, una infrarepresentació de 0,8 punts. I Junts tenen una intenció de vot del 3,5%

En aquestes dades s'hi veuen coses molt importants d'una manera molt clara:

- tothom està perdent vot, la degradació de la ciutat és tan bèstia que tots els partits perden votants, els del govern i els de l'oposició. Així, veiem com ERC té una intenció de vot directe del 12%, però és que té una sobrerpresentació de 5,3 punts, malgrat la qual té una intenció de vot inferior a la de les últimes eleccions. Amb els Comuns passa igual: tenen 12,2% d'intenció de vot directe, però és que tenen una sobrerepresentació mostral de 5,5 punts, malgrat la qual perden 1,5 punts d'intenció de vot. Això els dos principals partits del tripartit municipal, Comuns i ERC.

- No es visualitza cap oposició al govern municipal que està portant a la més absoluta degradació la ciutat. Amb un 65,9% de la ciutadania que creu que la ciutat ha empitjorat el darrer any, no hi ha cap partit que reculli o canalitzi aquest enorme descontentament ciutadà. El cas més preocupant és el de Junts, perquè aquesta enquesta deixa ben clar que la seva oposició és invisible als ulls de la pràctica totalitat de barcelonins. Només així s'explica que amb un vot del 6,9% el 2019, i una representació mostral molt ajustada, del 6,1, sense biaixos mínimament significatius, la intenció de vot directe de Junts sigui del 3,5%, gairebé la meitat dels vots que van tenir el 2019.

(i no, que cap pdecator no es flipi, no és perquè els votin a ells: només un 0,7% dels enquestats diuen votarien Pdecat, menys que al PACMA!)

És evident, al meu entendre, que Junts a Barcelona ha de fer una reflexió autocrítica molt intensa. No té cap explicació que amb una ciutat que cau a trossos, amb un govern municipal que està provocant una destrucció i devastació de Barcelona que no té precedent, i que així és vist pels veïns, que en un 65,9% (percentatge mai assolit a les enquestes sobre BCN) creuen que la ciutat ha empitjorat el darrer any, que no hi hagi una oposició que lideri aquest descontentament ciutadà.

Sí, ja sé que aquest tripartit municipal de Comuns, PSC i ERC és una operació d'estat que compta amb la protecció i tots els favors del Règim del 78, a tots els nivells. Però això no és suficient explicació com per no fer una oposició que sigui així vista pels barcelonins, que no sigui invisible, com sembla ara ser.

Conclusió:

tornem, un cop explicades totes les dades, a la conclusió que us anticipava al començament de l'article: Barcelona es troba atrapada en una infernal espiral destructiva

- la ciutat pateix la pitjor gestió municipal de la història

- el Règim del 78 ha aconseguit blindar una majoria política al voltant de Colau també sense precedents per executar aquesta destrucció. Que ERC s'hagi sumat al bloc del Règim 78 que lidera Colau deixa Barcelona sense alternativa de govern

Addenda: sobre la mobilitat a Barcelona

Hi hauria una tercera pota on es visualitza clarament el paper clau del lideratge de Colau i de la proposta dels Comuns en la defensa del règim del 78, i de la protecció sense precedents que això els atorga: no hi ha tampoc a la història de Barcelona un Ajuntament amb l'extraordinària capacitat que té l'Ajuntament Colau de vendre fum, de vendre farsa, d'entabanar el personal, sobretot al personal mediàtic, servil a Colau com poques vegades s'ha vist en relació a cap altre polític.

Només així s'explica que no sigui un escàndol majúscul la capacitat de generar problemes a la ciutat i a tots els ciutadans que tenen els colauers.

Ja és conegut com Colau va instrumentalitzar la PAH per generar un impacte mediàtic que visibilitzés una situació límit a Barcelona i fer-ne responsable a Trias. Només 2 mesos abans de ser alcaldessa Colau, sobre l'habitatge a Barcelona deia: "Barcelona té recursos i competències suficients per garantir els drets bàsics de tota la població, però falta voluntat política. El govern de Trias té altres prioritats"

Quan Colau acusava així a Trias l'accés a l'habitatge era el principal problema de Barcelona per al 0,6% dels barcelonins. Amb Colau l'accés a l'habitatge ha arribat a ser, abans del Covid, el principal problema de la ciutat per al 14% dels barcelonins.

Ara la incompetència destructiva de Colau i la seva trama sectària ha generat un nou gran problema a Barcelona: el trànsit.

En un any (de desembre 2019 a desembre 2020) el trànsit ha passat de ser el problema número 9 de la ciutat a ser el SEGON problema de la ciutat.

La incessant tasca destructiva de Colau i la seva trama en relació a Barcelona, ara amb el suport d'ERC, com s'ha demostrat amb el suport d'ERC a la destrucció de la Diagonal, ha aconseguit generar aquest gravíssim problema a tots els veïns. De ser el problema 9 a ser el problema 2.

Haig de reconèixer que mai havíem vist res igual a l'extraordinària capacitat que tenen Colau i la seva trama, evidentment recolzats per tots els aparells del Règim del 78, per virilitzar discursos, idees, soflames... i situar-les com a fets indiscutits que justifiquin les seves demencials polítiques, tot i que aquestes el que provoquin sigui els resultats contraris als que diuen voler aconseguir.

Van dir que l'habitatge era un tema de voluntat política, i quan ells han manat ha passat de ser el 0,6% a ser el 14%.

Van dir pacificarien el trànsit i baixarien la contaminació, però amb les seves polítiques l'únic que han aconseguit és incrementar la contaminació, com ja vam veure al Poblenou, i col·lapsar la ciutat, convertint el trànsit en el segon problema de la ciutat i, evidentment, generant més contaminació.

Però Colau té absoluta impunitat. Té una missió, que és destruir Barcelona, i el Règim del 78 ha aconseguit blindar-la, sotmetent a ERC al seu vassallatge, i sense que hi hagi cap proposta política que ara mateix lideri l'oposició i el sense precedents descontentament dels barcelonins.





3 comentaris:

Lord Nelson ha dit...

Bon article Senyor Abad.
Bon any nou. Que continuï en forma.

Unknown ha dit...

Lamentablement és la crua realitat. Una colla d'ineptes al càrrec de la ciutat amb el vist-i-plau dels palmeros d'ERC. Els van prendre la cartera a l'Ajuntament però amb l'obcecació d'aconseguir la Generalitat són capaços de mirar cap a l'altra banda.

Unknown ha dit...

La poca representativitat de JxCat a Barcelona, fa témer, fins i tot, que siguin superats per Vox, en alguns barris de Barcelona, a les properes
municipals. En quan a extrapolar aquesta situació a les eleccions del 14 de febrer, Barcelona i la seva zona metropolitana, concentren la majoria de vots. Això no indica res de bó pel JxCat de Puigdemont.