11 de març 2011

Walking Dead (2): La veritat de per què no hi ha hagut candidatura unitària a BCN


Molt patètic, tot plegat. Molt poc nivell.

L’independentisme, com a expressió política, està realment molt i molt al marge del trist espectacle partidista i miopista que estan oferint organitzacions i lideratges…

De vegades ja no sé si val la pena tornar sobre certs arguments. Per a mi em semblen tan de calaix, tan evidents, que no sé perquè haig de continuar insistint-hi. Tanmateix, en el dia a dia, en l’opinió publicada (especialment als diaris digitals) les barbaritats que hom pot llegir són d’un cal·libre tan bèstia que irremeiablement hi acabo tornant.

A veure. Suposo que a aquestes alçades ja tothom té clar, claríssim, que tots aquests moviments d’en Portabella, dels Walking Dead de Reagrupament i del Pàjaro Loco d’en Laporta no són res, no van més enllà d’un “salvaculisme” mutu.

Des d’un punt de vista independentista l’espectacle és lamentable. És evident que, mercès a personatges com en Portabella, en Laporta o els Walking Dead l’independentisme es presenta davant la societat amb les seves pitjors credencials, posant pel davant els seus pitjors valors i argumets. I així, amics meus, no anem enlloc.

Em resulta absolutament incomprensible que hi hagi qui parli d’unitat sense ni tan sols haver fet la més mínima reflexió en relació al que va portar a que aquesta unitat que en un moment donat va assolir Esquerra, saltés pels aires.

Més incomprensible em resulta que hi hagi qui pensi que per sumar sigles o noms, l’electorat serà tan subnormal d’ignorar les polítiques que s’han fet, el que s’ha fet, etc.

Ens hem tornat bojos???

Ara parlo com un dels centenars de milers de votants d’Esquerra que van deixar de fer-ho. Algú es pensa que vaig deixar de votar Esquerra per qüestions de sigles? Hi ha algú que pugui pensar que el divorci entre votants i propostes electorals és una qüestió de sopa de lletres o sigles electorals???

De debò que em supera tanta tonteria i inconsistència. Si Esquerra va esdevenir la potència electoral que va ser el 2003 va ser perquè va saber traslladar –amb enany inclòs, però això és un altre tema- un missatge que conectava amb la gent, amb l’electorat.

Amb els tripis poc a poc va anar desconectant de l’electorat. Fins a arribar a la gran hòstia. Ara sembla ser que ens volen fer creure que l’hòstia es va produir perquè “no hi havia unitat”. Flipo. No sé què dir. De debò es pot ser tan farsant?

El sr. Portabella, abans que existís Reagrupament, abans que existís Solidaritat… ell solet, sense ningú més, sense res més… va i perd més del 40% dels vots que havia tingut les eleccions anteriors!!!! I ara ens vol fer creure que amb una sopa de sigles “pasa palabra”????????????

O sigui, munió d’anys ininterrumpudament donant suport incondicional als pitjors alcaldes que es recorden… i es pensa que una sopa de sigles l’allibera de la responsabilitat que té en el desastre de la gestió municipal????

I en Laporta, què collons es pensa???? Que no se li ha vist el “plumero”??? Va home va! Amb independència que es pugui ser o no simpatitzant de Solidaritat, l’únic que de tot això ha quedat clar és que aquest personatge ha optat per oferir políticament la seva pitjor versió, deixar-se guiar única i exclusivament per interessos (o necessitats) personals i enredar la troca, rebentant-ho tot.

I dels Walking Dead, què dir? Hi pot haver més misèria política i moral? Acollonant, realment acollonant…

Esquerra sabrà el que fa. Jo crec que no ho sap. Esquerra havia de fer la digistió del que havia passat el 28-N, però el “salvaculisme” d’en Portabella ho ha avortat, ha tallat la digestió. Si Esquerra accepta aquesta situació, aquesta manera de fer política d’en Portabella, i no fa el que ha de fer, que és reflexionar seriosament sobre les causes que l’han dut a la debacle electoral… també està condemnada a alimentar l’espiral d’autodestrucció. Difícilment podrà fer el que tothom hauria d'esperar que fés.

Únicament s'ha generat una certa "coalició de misèries", que aplega el “salvaculisme” d’en Portabella, els Walking Dead i el “a veure què pillo” laportista… Tot plegat, i malgrat el soroll, no arribaran, en cap cas, als 40 mil vots i es mouran entre els 2-3 regidors com a màxim. Un percentatge de vot cada cop més ridícul, una representació ridícula… "Cal que l'independentisme tingui representació municipal!" diuen enmig grans escarafalls! però collons, si l'independentisme que representa Esquerra i al que ara donen suport els Walking Dead i en Laporta porta desenes d'anys no només amb representació municipal, sinó governant!!!!!!!

En tot cas, caldrà assenyalar al sr. Portabella com a principal responsable d'aquest més que previsible fracàs. Al sr. Portabella, als Walking Dead i a en Laporta.

La proposta solidària era força assenyada (insospitadament assenyada, es podria dir!). Que algú que és el responsable d’una debacle electoral esgarrifosa i d’estar governant amb els sociates des de fot dècades ara vulgui encapçalar cap candidatura renovadora… era un autèntic despropòsit.

El més trist de tot és que hi havia la possibilitat que una personalitat independent hagués encapçalat una candidatura independentista renovadora. Més que una possibilitat podríem parlar que era un fet a l'abast. Amb noms i cognoms. Amb capacitat d'oferir una imatge de renovació. Amb prou categoria i currículum com per fer emergir des de l'independentisme una proposta alternativa amb credibilitat renovadora. I CAL DIR BEN CLAR QUE EL SR. PORTABELLA, AMB LA COMPLICITAT FAMÈLICA DELS "WALKING DEAD" I L'AVARÍCIA LAPORTISTA HO HAN IMPEDIT. Aquesta és la puta realitat. Hi havia la real possibilitat que una personalitat independent i indiscutida encapçalés una proposta electoral d'unitat independentista, ambiciosa, sòlida... Però el Sr. Portabella i els seus còmplices i interessos ho han rebentat, ho han impedit.

Solidaritat va plantejar una proposta molt generosa i constructiva. Si no hi ha hagut unitat ha estat única i exclusivament perquè hi havia una confluència d’interessos crec que poc confessables: el “salvaculisme”, els Walking Dead i en Laporta i les seves coses.

Per tant, i així com quan ha calgut he criticat als solidaris, ara cal desemmescarar la impostura d’aquesta coalició, perquè no tenen res a veure ni amb la ciutat, ni amb el país ni amb l’independentisme, ni amb la unitat. Tot el contrari: el sr. Portabella, els Walking Dead i en Laporta han fet tot el que han fet única i exclusivament per a evitar que pogués quallar una autèntica proposta electoral que aplegués tots els independentistes i altres sectors socials de Barcelona.

17 comentaris:

marc ha dit...

Sí, ens hem tornat bojos, però espero que després de les municipals, del fracàs de les municipals, tothom es vagi situant al lloc que li pertoca.

El Laporta es pensava que Solidaritat seria decisiva al Parlament, i ara deu pensar el mateix pel que fa a Barcelona. Amb una mica de sort, el Laporta desapareixerà com a polític l'any que ve. (L'escombrada dels seus al congrés de Manresa tampoc no la devia pair.) Llavors, Reagrupament ja serà com una mena d'Estiuejants pel Canvi (O Ciutadans pel Càrrec) d'Esquerra i el panorma s'aclarirà.

Súper ha dit...

Bon article i que lamentable tot plegat. Tinc ganes de que ja passin aquestes municipals i que Solidaritat pugui treballar amb calma. El "Pajaro Loco" és com una mina submarina, i ara va de dret cap a un vaixell amb les sigles ERC....Jo flipo que per 4 vots es faci una aliança amb paio incontrolable com el Laporta, això els hi explotarà als nassos. Espero que el Sr. Portabella faci el curs per Teddax...I ja només li falta que se li coli dintre la secta reagrupada, Mare de Déu Senyor!!

Joan ha dit...

Estic tant cansant de totes aquestes històries...

Lomastation ha dit...

Gran article, Francesc! Veient el Portabella i el Laporta junts, penso que ja s'ho faran...Acabaran molt malament...

"Viva los novios!"

Raimon ha dit...

Vaja, mal article. Té més fetge que raons de fons. Sembla que estigui emprenyat tota l'estona. Així no es pot escriure un article ponderat. Torna-ho a intentar quan estiguis tranquil, i potser et sortirà alguna cosa millor i més objectiva. No sóc de cap partit, però tots us moveu per rancúnies antigues. Tu mateix t'ho has dit i t'has desvelat. A veure si aprenem a escriure millor. No s'escriu amb el fetge, sinó amb el cap.

Anònim ha dit...

Gracies per ilustrar-nos i dir-nos quins son els bons i els dolents....

Els bons son els de "SI", els dolents els altres. Es pensen que son independentistes i no ho son..... pobrets.

El que podem fer es que només es reprodueixin els de SI, els altres se la "tallin" i quan el 50.01% dels catalans creguin que "SI" son collunuts, Ja serem independents.

Apa! Cony!! Sumem independentistes!!!

Xavier ha dit...

És una plaer tornar a llegir-te. Shabat shalom. Solidari.

Joan Borrut ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Que lluny veig quan es va crear SI, que sempre es repetia que no teniem que criticar a cap independentista, que SI volia ser una plataforma unitària, a on tothom tingués cabuda. Ara és un trist partit més, amb totes les misèries que els caracteritza.
Quina basarda d'article.

Indigeta ha dit...

Com que crec fermament que cal un partit explicitament independentista per servir de contrapunt al discurs de CiU perqué crec amb aquella vella estratègia del poli bo - poli dolent i com que sempre he cregut que tant Reagrupament con SIxC eran opcions inconsistents i apresurades quant no obscures urdides pel que el mateix Puigcercós, referint-se als del seu propi partit va definir com a "gandula, trepes i frikis", ara que hi ha 4 anys de coll per fer les coses ben fetes, el que caldria és que amb calma, sense presses, surgis un partit independentista seriós, capitanejat per patriótes seriosos, politica i professionalment solvents, allunyats de l'habitual frikisme i sobre tot, amb filtres que evitessin la entrada a cap lloc de direcció de trepes i personatges al servei de les "clavagueres de l'estat".

Però perqué aixó passi, cal de totes totes la liquidació de tot el que actualment es mou al voltant de l'independentisme, cal fer taula rasa amb ERC, R.Cat i SCxI, perqué mentres que aquests fagin fent lsa viu-viu, tot el que ens cal és improbable...o més aviat impossible.

I per acabar, ben retrobar Elies, crec que no és el moment d'abandonar, ara menys que mai.

Xavier de Valls ha dit...

Benvolgut Dies de Fúria:
Ho veus, com no podies tancar el blog? La independència de Catalunya, el debat polític sobre estratègies, la visió general de la política, etc., necessiten sempre una veu com la teva. (Feta sempre amb el cap, no amb el fetge, encara que algú s'ho pensi: té aquesta visió perquè no llegeix bé el que escrius, o no ho processa adequadament.)
Rebenvingut, doncs, et dic com a lector assidu teu.
Comentari sobre aquests dos apunts 'Walking dead': doncs que jo també ho veig com tu (abans de llegir-te ja pensava exactament el mateix que dius als dos apunts).
Una imatge que serviria per a un acudit gràfic de la premsa escrita. ERC és un vaixell amb una via d'aigua enorme, i en comptes de parar a reparar la nau (reflexionar sobre què han fet malament) s'aferren a una altra cosa que flota per allà, a veure si suren... Resulta que allò a què s'aferren és Reagrupament. Deuen pensar que així recuperaran els 40.000 vots que va treure Reagrupament, i encara algun altre (ben galdós, també, el paper de Reagrupament: fins ahir malparlaven d'ERC). Però resulta que Reagrupament també s'enfonsa, té una via d'aigua com l'altra, i s'aferra a ERC pensant que així surarà. Total: dos que s'enfonsen s'agafen mútuament per tal de veure si aguanten, però l'únic que aconseguiran és enfonsar-se tots dos.
El cas d'en Laporta, què t'he de dir? Segons com, millor que hagi marxat de SI pels motius que ha marxat (el 'divorci' és perquè la direcció de SI s'ha mantingut fidel als estatuts i al programa polític: vejam quin partit polític ho pot dir, això). Però bé, si vol ajuntar-se a dues embarcacions que naufraguen, espero que sàpiga nadar. El que no veu en Portabella és que, segons com, en Laporta és capaç de fer sotsobrar violentament qualsevol embarcació, i ja pots imaginar-te què li passa a una barca mig enfonsada (ERC) que rep un sotrac... En fi, l'aigua s'ho engolirà tot.

Anònim ha dit...

HAN SEMBLAR RECORDAR,QUE AN PORTABELLA VA DIR,EN LES ULTIMES ELECCIONS MUNICIPALS,QUE ELL ANIRIA PER LIURE......TOTS SABEM LO QUE HA FET DESPRES,I ARA TORNEMI QUE NO HA SIGUT RES,ES PENSA QUE LA GENT ES TONTA,I A MES A MES ,LAPORTA...SERA DISTRET VEURE L'ESPECTACLE.HAN SAP GREU PER ERC.PERO ALLA ELLS.....
JUGANT AMB BCN.

ACL ha dit...

Gràcies DdF!!

Algú ho havia de dir...

Feia dies que amb l'operació Ametller (torna a casa per Nadal) de la penya reagrupada i ara amb el Laporta fent de divo trobava a faltara una anàlisi com la teva...

Segador de Farners ha dit...

tot sembla que Laporta està essent un bon empresari de la marca Laporta i abans que la marca desapareixi, com bon fotbolista vol fotre la "mordida" final. Que millor que tenir un sol ingrés a casa que tenir-ne dos? Al cap i a la fi d'aqui 4 anys si està dins l'ajuntament de Barcelona i va cobrant del parlament doncs oli amb un llum. L'unica ideologia la seva.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Abdulhamid ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Aquesta coalició és contradictoria per a molts votants. Els que van votar Reagrupament per sentir-se traits per Esquerra. Els de Reagrupament que es van posar com una moto pel fet que Laporta no anès amb ells. Els d'Esquerra que tractaven a Reagrupament d'apestats de dretes. Els d'Esquerra que vomitaven del oportunisme de Laporta. Els del Laporta que renegaven d'Esquerra. Els del Laporta que menystenien Reagrupament. Ondia quin embolic! Doncs res ara tots aquests naufrags poden pujar al vaixell de Solidaritat i encara poden passar la mà per la cara a "la gran coalició independentista" hahahahaaaaaaaa.