24 de set. 2011

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS


Gran títol per a una película... i alguna cosa més: NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS.

Estèticament i conceptualment és com si l’hagués parit jo.

Després de fer anar el tema dels Walking Dead, després d'aquella meravellosa imatge de Wako… la imatge que ara mateix més s’ajusta a uns temps que viurem fins a la fi dels nostres dies és aquesta: NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS.

No és una amenaça. En cap cas. És simplement una constatació. En aquest país hi ha hagut gent que ha exhibit i fet argument polític de la seva maldat, de la seva capacitat per ser dolent i per transmetre la dolenteria a la seva gent, fins i tot per a transformar-los en malvats. En aquest país hi ha hagut gent que en nom del catalanisme i/o de l'independentisme ha convertit en argument i estratègia política la capacitat de destruir, a tots els nivells, l’altre. Per sort no se’n van ensortir, van fracassar. Però el testimoni de la seva maldat perdura entre nosaltres. Per això cal que ho sàpiguin: no tindran pau.

No és una amenaça. Però ja sigui finalment la seva pròpia consciència, ja sigui la justícia divina, que abasta l'eternitat, ens permeten assegurar que no tindran pau.

I això a mi m’assegura molta diversió i moltes satisfaccions…

PS: aquest post és un divertimento que no forma part del "tríptic" anunciat. Però és que quan he vist el cartell de la peli no me n'he pogut estar i l'he volgut aprofitar. Dilluns tindreu la segona part del tríptic!