17 de maig 2014

Ramon Tremosa, LA GARANTIA

Aquest matí ens hem aplegat una bona colla d'amics d'en Ramon Tremosa per fer públic un manifest de suport signat per personalitats i amics de molts àmbits diferents. Aquest és el manifest i en aquest enllaç podreu trobar també totes les signatures de suport:

Ramon Tremosa és un dels diputats més compromesos, dinàmics, sòlids i coherents de la política catalana a Europa. La seva capacitat de treball és coneguda i el seu compromís amb el procés sobiranista també. En Ramon té un altre valor en alça: és un polític independent que no esquiva les preguntes difícils i diu allò que pensa. En Ramon és, a més, una persona propera a la seva societat, participativa del seu món associatiu i compromesa amb el seu territori. Al marge –i molt per sobre- d’ideologies, procedències o interessos, és un actiu al servei de les causes importants tant de Catalunya com d’Europa. Per tot això, Ramon Tremosa és garantia.

L’activitat parlamentària de Ramon Tremosa en aquests darrers cinc anys l’ha convertit en un dels diputats més actius del Parlament Europeu:  ha estat un dels diputats que més preguntes ha formulat a la Comissió Europea, més mocions de resolució ha signat i més esmenes a normatives europees ha presentat. La major part d’aquesta activitat fa referència directa a la defensa dels interessos catalans a Europa: pescadors, ramaders, professionals, industrials i sectors socials del nostre país afectats per la legislació comunitària (des del Corredor Mediterrani a la Política de competència i de supervisió financera, passant per la defensa de l’Ebre, de la llengua i de la denúncia de la banalització del nazisme, entre molts d’altres). En definitiva, en defensa de la ciutadania catalana en el seu conjunt. Pel que fa a la seva contribució a la construcció europea, Ramon Tremosa ha estat diputat ponent de fins a 19 informes parlamentaris, la qual cosa permet el contacte directe amb comissaris i alts funcionaris de la Comissió Europea. El seu treball li ha permès acumular un gran coneixement de com funcionen les institucions comunitàries i els seus principals agents, podent informar de primera mà de la situació de Catalunya i del procés. Ha estat, és i serà la nostra garantia d’una VEU DIRECTA a Europa, a les seves institucions i amb tot el conjunt de persones que s’hi mouen i prenen decisions.

Ramon Tremosa s’ha fet mereixedor de la confiança dipositada en ell pels ciutadans, ara fa cinc anys, i la seva gran experiència acumulada serà de gran utilitat en el moment que viu Catalunya en el context europeu. Per tot això, estem convençuts que en Ramon mereix la nostra confiança i encoratgem tothom a votar-lo el proper dia 25 de maig. El resultat d’aquestes eleccions a Catalunya serà analitzat en clau del procés que viu Catalunya pels governs europeus i pels mitjans internacionals: agradi o no, anirà lligat al procés sobiranista i al lideratge que hi té el president Artur Mas. Els catalans no podem deixar escapar aquesta oportunitat d’expressar democràticament la nostra voluntat, especialment davant aquells que voldrien veure com el nostre projecte col·lectiu fracassa. Un gran suport a les urnes donarà vigor al dret de decidir, afermarà el lideratge del President i la vitalitat del procés. En aquest sentit, l’excepcionalitat històrica del moment fa més necessari que mai comptar amb el lideratge d’eurodiputats com Ramon Tremosa, que puguin posar-se a treballar eficaçment des del primer segon de la constitució del nou Parlament Europeu, a favor del procés històric que vivim. De tot plegat en donem fe el seus amics i tota la diversitat de persones que signem aquest manifest: Ramon Tremosa és la nostra garantia.