10 de nov. 2014

9N: històric i inoblidable i l'abraçada entre els qui van salvar el 9N

A casa, després de viure una jornada inoblidable. No només històrica com a societat i com a projecte polític, sinó humanament espectacular per tot el viscut.

El 9N ha estat un èxit aclaparador. Amb una participació superior als dos milions de persones. Però, sobretot, per haver estat una realitat que tot un Estat Espanyol, amb tots els seus mitjans abocats a fer-la impossible, no ha pogut impedir.

Tindrem temps de parlar de la quantitat de coses que han passat, del seu significat i del que pot passar d'ara en endavant.

Avui només voldria explicar-vos que hem tingut 9N per 2 motius:
- per la intel·ligència del President Mas en plantejar el nou 9N, amb una estratègia que desarticulés les armes de l'Estat i situés tots els seus elements clau al marge de la seva acció repressora, però conservant impolutament tots els seus atributs i efectes polítics.

- pel coratge de les CUP: les CUP van salvar el 9N. Si avui hem pogut fer el 9N és pel coratge de les CUP, que no van fer seguidisme de l'espiral destructiva d'ERC i d'ICV i no van tenir por de quedar-se en solitari amb CiU defensant el 9N.

Per això crec que la foto del dia és l'abraçada entre el President Mas i en David Fernández. Només ells saben l'enorme grau de compromís personal, sortejant dificultats monumentals, que van assolir fent possible, en solitari, CiU i CUP, fer realitat el 9N.

Per això no m'estranya la foto d'avui. Perquè veure l'èxit del 9N ha recompensat amb escreix la seva aposta, compromís i responsabilitat de país.

Per això avui els hi vull dedicar aquest post. Gràcies per fer-ho possible.

Per això avui, aquesta foto, aquest compromís pel damunt de totes les grans diferències, deixa encara més en evidència els qui van actuar tan irresponsablement, sense importar-los-hi fer saltar pels aires el 9N, en les seves tristes estratègies partidistes.

Avui el nostre país és més a prop de la independència que mai, i ha estat gràcies a CiU i a les CUP.

Dit això, no m'ha agradat el discurs que avui ha fet el President. Que amb tot el que ha dit hagi estat incapaç de parlar obertament de l'expressió política que avui ha posat de manifest tota la gent que hem votat, que ha estat que Catalunya sigui un Estat INDEPENDENT, ha estat decebedor. President, cal coratge, no només per negociar, sinó per assumir amb claredat, amb totes les lletres, el que vol la majoria social de la nostra societat: la independència. Cal parlar clar, ara és l'hora -indefugible-.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. La CUP va mostrar una fina i àgil intel·ligència política salvant el 9N. Això de deixar d'anar a reunions de bar i posar-se a fer feina és impagable.
Em preocupa novamente ERC. Ahir Junqueras no va estar fi a l'entrevista que li feia l'Ana Pastor de la Sexta. Junqueras es va empassar l'ham d'unes reunions secretes per amanir el 9N i la seva resposta va ser molt poc adequada, gairebé va devaluar una altra vegada la consulta. Sembla que va perdre de vista que l'entrevistava un mitjà enemic de la independència de Catalunya.
Cal anar amb compte.
Què passa a ERC?
La no foto de Junqueras amb Mas com aquesta del David Fernández és una espesa ombra.

Anònim ha dit...

Junqueres darrerament no estàs fí... La veritat és que jo ho fio tot al Mas.
Dit això, la votació d'ahir en què vaig participar com funcionari voluntari demostra que això encara no està guanyat. Queda feina a fer, i està per veure si el temps juga a favor o en contra.