15 de juny 2016

Per què crec que el 26J el vot a CDC és clau per consolidar la majoria indy i per què jo votaré al Quico Homs?

Reconec que aquestes eleccions m'havia passat pel cap abstenir-me, com a expressió crítica del meu estat d'estupefacció per moltes de les coses que estan passant i que estem fent. Però no. Entenc que com a militant independentista l'abstenció, ni que sigui en aquest context, no és una opció. Per tant votaré, i ho faré a Convergència, perquè estic convençut que aquest 26J el vot que més pot ajudar a consolidar la majoria social per la independència és el vot a Convergència. 
A falta de candidatura unitària per la independència, cal fer tot el que estigui a les nostres mans perquè cap vot indy es quedi a casa. Per tant, voteu, ja sigui a Convergència o a Esquerra, però voteu. Si m'ho permeteu, en aquest article explicaré perquè jo votaré al Quico Homs i perquè crec que malgrat tot el que tenen d'estranyes aquestes eleccions i de com hi arribem els indys, el vot que pot tenir més efectes positius per al futur del procés, per fer efectiva la independència, és el vot a Convergència.

Votaré al Quico, per sobre de tot, perquè tinc amb ell complicitat patriòtica des que ens vam conèixer a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC), quan estudiàvem, ell Dret a la UAB, jo Dret a la UB. Des de llavors crec que tots dos ens hem esforçat en mantenir una relació de confiança i respecte, i ens hem anat trobant i coincidint en diferents iniciatives patriòtiques.

Jo ni sóc ni he estat mai a Convergència, i ell és una persona molt de Convergència, tot i així, la lluita per la independència del nostre país permet fer-ho des de moltes posicions. I en moltes d'aquestes posicions hi hem estat plegats. Per això sé que en Quico és d'aquesta gent que no et falla mai, que sempre hi és i hi serà.

A banda, per tant, de votar-lo com a amic, el votaré perquè en Quico malgrat ser un independentista dels de sempre, dels que sempre ho ha tingut clar, per treballar per la independència no ha necessitat mai portar la pancarta amb les lletres més grans ni ser el més cridaner. I que en canvi potser ha estat una de les persones que més "responsabilitat" té en que en tan poc temps al nostre país s'hagi pogut configurar una majoria social per la independència com l'actual.

Sí, en Quico crec que és la persona clau en el gir de Convergència fins esdevenir un partit explícitament independentista. Al costat del President Mas, evidentment,i de molta altra gent. En Quico és un autèntic animal polític, molt intel·ligent i amb una valuosíssima capacitat de pensament estratègic.

En Quico va estar al darrere d'una conferència sense la qual no es pot entendre el que ha passat aquests anys, aquella de novembre del 2007 al Palau de Congressos de la Diagonal, en la que Convergència va assumir el Dret a Decidir com l'eix clau de la seva política. La sentència del TC del 2010 contra l'Estatut ho va precipitar tot, i es van cremar etapes molt més ràpidament del que potser ningú tenia previst. Però aquella conferència és el que explica que el Govern Mas del 2012, després de la històrica manifestació de l'Onze, passés la paraula al poble, perquè decidíssim. I vam decidir que volíem tirar endavant el procés.

En Quico és una persona, a més, eficaç i valenta. I ho va demostrar amb el 9N. Va fer tot el que va poder per fer-lo possible. I ho va fer al costat de molta altra gent, de milers de voluntaris anònims, entre els que m'hi incloc, que el 9N vam estar al lloc que ens van dir havíem de ser i vam fer allò que ens van dir que havíem de fer, fos el que fos. Per això el 9N va ser una realitat.

Doncs sí, en Quico va ser un dels que ho va fer possible, dels que amb més intel·ligència va treballar, i sense importar-li mai les conseqüències que a nivell personal per a ell se li poguessin derivar. I en Quico ara està imputat pel 9N, al costat del President Mas i de les conselleres Rigau i Ortega. Són els únics imputats.

Estem en un país on és molt fàcil criticar-ho tot, on tots som molt savis, tan savis que sembla mentida encara no siguem independents. I les coses són una mica més complicades que tot això. Sense prendre plena consciència que la independència és un procés polític extraordinàriament complexe, per al que no serveixen les receptes fàcils, fer el que cal fer en cada moment i amb la disciplina i diligència que cal serà molt complicat. El 9N ho vam fer. I vam escriure un dia de glòria, i amb lletres d'or. I ho vam fer junts. I com el dia de la Via Catalana. És un dels dies d'orgull nacional. Són aquests dies que ens han donat confiança suficient per fer el que estem fent, un dels dies que explica hàgim arribat més lluny que mai.

I la realitat és que tenim 4 compatriotes nostres imputats per participar en un d'aquests dies, el 9N, acusats de fer-lo possible. És un fet d'una gravetat democràtica extraordinària. Era una cosa que podia passar, perquè sabem com és l'Estat Espanyol, i que ha passat, perquè aquesta possibilitat no va espantar mai ni les 4 persones avui imputades ni milers de voluntaris ni milions de votants.

En Quico és una d'aquestes persones clau del 9N, que va actuar amb coratge i sense por, i que per això avui està imputat penalment, amb acusacions molt greus que fins i tot comporten penes de presó. Per posar les urnes. Només per això, només per l'acarnissament antidemocràtic de l'estat espanyol amb un dels nostres pel 9N en Quico ja mereixeria del tot ser votat, amb independència de quina valoració personal tinguem d'ell, o de quina valoració tinguem de Convergència, etc. És l'únic candidat imputat i perseguit penalment per posar les urnes. Per a mi, només per això, ja mereix ser votat, com a mostra de suport i de no rendició davant l'estat espanyol.

Pel que fa a votar a Convergència també defenso fer-ho, no només perquè hi hagi el Quico, sinó perquè Convergència és el partit que més ha arriscat i més està sacrificant per l'objectiu de la independència
  • Sense el viratge que ha fet el món convergent els indepes seguiríem sent els de sempre, els que com aquell que diu ens coneixíem tots per nom i cognom. El gir clau ha estat i és el del món convergent. 
  • També són els qui més coses han fet i sacrificat per fer possible la independència. Han posat urnes quan ho hem demanat. Han desobeït l'estat quan la situació ho exigia, etc. 
  • És l'únic partit amb imputats penalment pel procés, sí, l'únic. 
  • Ha sacrificat la seva coalició històrica i està en procés de refundació enmig de les convulsions del procés.
  • I enmig d'aquestes convulsions Convergència encara ha estat capaç, amb una generositat extraordinària, de sacrificar el seu líder per facilitar la continuïtat del procés, amb el pas al costat d'Artur Mas i la investidura de Puigdemont.
No és poca cosa. Llistar els fets impressiona. No és bla bla bla. Són fets. Realment tots parlem molt i tots pontifiquem molt, però en aquest procés, els únics que hi estan posant sacrific propi, sacrifici dur i dolorós, mentre tots els altres s'ho miren i segueixen pontificant displicentment, són els convergents.

Sense Convergència no hi ha independència. Igual que tampoc no n'hi hauria sense ERC. O sense la societat civil. Però ara mateix el més important és que el món convergent segueixi el màxim d'unit i de mobilitzat, que sigui capaç de sobreposar-se a la manta d'hòsties que els hi estan caient, a la realitat de ser els únics que reben. Convergència necessita temps per refer el seu espai. I el procés necessita que Convergència el refaci, aquest espai, el més aviat possible, amb la màxima seguretat possible i conservant el màxim de suports possibles dels que històricament havien tingut en l'àmbit de vot moderat d'aquest país, d'aquest vot que va des del vot conservador al socialdemòcrata, passant pel socialcristià i el liberal.

Per això crec, amb un total convenciment, que aquest 26J el millor vot per consolidar la majoria social per la independència és el vot a Convergència. No ha estat possible configurar una candidatura unitària que és el que hauria permès l'independentisme guanyar aquestes eleccions, de manera que, dissortadament, a Catalunya guanyarà En Comú Podem, això ja no hi podem fer res. Davant d'això, com a independentistes, hem d'aspirar a que els danys siguin els menys possibles per al procés, a intentar mobilitzar, malgrat tots els tots, el nostre electorat, sigui per votar ERC sigui per votar CDC.

I si el vostre vot no és captiu, m'agradaria que com a mínim aquest article us hagués ajudat aproximar-vos a algunes de les raons per les que jo crec que el 26J el vot útil per consolidar la majoria social indy és el vot a Convergència, i a un nivell més personal, perquè confio, valoro i votaré convençut al Quico. I en aquest capítol de motivacions, perquè a la llista de Convergència també hi és, com a independent, la Míriam Nogueras, amiga i activista infatigable, també de les que sempre hi és, i amb un somriure encomanadís. Penseu-hi. I, insisteixo, ni he estat ni sóc de Convergència. Si d'alguna cosa em sento i és el que m'agradaria votar fins la independència és de Junts pel Sí, d'això sí que me'n vaig fer i me'n faré sempre, amb convicció abosluta.

Si hi penseu crec que entendreu les meves raons i acabareu fent com jo ;-) Seguim!

DONEC PERFICIAM

6 comentaris:

Lord Nelson ha dit...


Amén, Senyor Abad.

I perquè el país necessita un partit plenament identificat amb la democràcia - sí aquesta democràcia occidental-, un partit fiable per a les iniciatives econòmiques, un partit alineat amb les democràcies del món, un partit que vetlli per la nostra cultura i tradicions -perquè són les nostres-, i sobretot un partit que actuï amb determinació i rigor plantant cara a la demagògia en qualsevol àmbit -sigui la creació de riquesa, l'estat del benestar, el sistema tributari, la immigració, l'exèrcit, etc.

ASECOMiT ha dit...

Perquè cdc és un partit compromès amb la societat,amb els autònoms, el Món empresarial, amb els pensionistes i les persones. Ni esquerres ni dretes CATALUNYA i els catalans i catalanes!

Unknown ha dit...

Totalment d'acord amb tot l'article. A casa tambe votarem CDC, encara que ens agradaria mes votar Junts pels Si

Unknown ha dit...

Totalment d'acord amb tot l'article. A casa tambe votarem CDC, encara que ens agradaria mes votar Junts pels Si

Unknown ha dit...


L'Homs ha demostrat el seu coratge, és una persona de la que ens en podem refiar, a més, eficaç i valent. Aixi ho va demostrar el 9N. Una encaixada.

Montserrat plaza ha dit...

No he tingut cap temptació de no votar i menys de no fer-ho per Convergència. Com a molts m'hauria agradat la unitat pero... Ja se sap som així.Comparteixo tot el que dius i se que aconseguirem una pàtria lliure i respectada.