23 de nov. 2018

Les 3 grans hipocresies i farses dels Comuns/Colauers que la Superilla del P9 ha deixat en evidència

Avui la Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou ha fet públiques les dades d'un estudi que demostren que la Superilla ha comportat un increment de la contaminació per NO2 al barri.

Podeu trobar totes les dades en aquest article al web de la Plataforma. Suscintament, el que s'ha fet és descarregar-se totes les dades de tots els dies i de tots els episodis de contaminació dels anys 2016 i 2017 de l'estació de mesura del Poblenou i de les dues limítrofs.

D'acord als assessors universitaris de la Plataforma, si l'estació del Poblenou, en còmput anual, presentava un comportament, en termes de increment o disminució de la contaminació per NO2 (causada en un 60% pel trànsit diari), diferent del de les dues estacions limítrofs, això seria imputable a la Superilla.

Les dades de l'estudi són clares. Al Poblenou ha crescut la contaminació per NO2 amb la instal·lació de la Superilla, mentre a les altres dues estacions o s'ha mantingut estable o ha disminuït. Treballar amb estacions limítrofs no és casual, és la manera d'evitar que les diferències es deguin a altres factors, atès que el trànsit es caracteritza per la "circulació". Es descarta l'efecte "circuit" (un trànsit circular, que no es mogui de l'àmbit analitzat) i es connecten els increments o disminucions del trànsit. Si n'hi ha més a una estació n'hi haurà més a les dues limítrofs, perquè cap d'elles pertany a perímetres urbans receptors, sinó que són zones de pas.
EvoContPN
Doncs com dèiem, a l'estació del Poblenou és l'única on la contaminació ha crescut, un 3,20%. Els episodis de contaminació dolenta o molt dolenta s'han incrementat en un 4,20% del 2016 al 2017. I el que encara ho fa més evident, el 60% dels episodis de contaminació dolenta o molt dolenta del 2016 van esdevenir-se després de la instal·lació de la Superilla, el mes de setembre del 2016.

L'impacte de les dades de l'estudi ha estat gran. Quan he vist la reacció dels hooligans i trolls habituals dels Comuns, he anat a buscar el que van dir quan van imposar als veïns la Superilla. I m'he quedat de pedra amb la seva hipocresia, cinisme, farsa.

Fixeu-vos. Només cal un article per deixar-los en evidència. És una notícia del digital Nació Digital de 5 de setembre del 2016. Tot just als 5 dies d'haver-se imposat amb nocturnitat i traïdoria la Superilla als veïns del Poblenou.

1. Hipocresia/cinisme/maldat primera: la repugnant instrumentalització de les dades de contaminació

Un dels més terribles arguments que van fer servir des de l'Ajuntament Colau per defensar la Superilla del Poblenou (SIP9) fou el nombre de morts que provocava la contaminació. Amb el temps s'ha demostrat que les dades que feien servir, per espantar-nos a tots, eren absolutament falses. Però les van fer servir. Deia el director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, Salvador Rueda, aquell 5 de setembre del 2016:

"Un altre dels objectius - de la Superilla- és minimitzar les emissions de diòxid de carboni. "A Barcelona, cada any hi ha unes 3.500 morts prematures per la contaminació. Les morts per atropellament no arriben a la quarantena", ha destacat Rueda."

Sí, ho heu llegit bé, per justificar la SIP9 van posar damunt la taula 3.500 morts prematures per contaminació. Avui, quan s'han fet públiques les dades de que la Superilla havia incrementat la contaminació al Poblenou, la reacció dels Comuns ha estat minimitzar les dades, treure'ls-hi importància.

Les mateixes dades (perquè les de l'estudi de la Plataforma són les dades oficials de les estacions de medició) que servien per dir que patíem uns nivells de NO2 (contaminació 60% causada per la circulació) que causaven 3.500 morts, quan s'ha demostrat que l'invent de la SIP9 el que ha fet és disparar la contaminació, doncs ja no eren dades rellevants.

S'ha de ser cínic, hipòcrita i mala persona per jugar així amb la vida i la salut de les persones. Generar d'aquesta manera tan estúpida les afectacions que han generat al barri, fent incrementar com ho han fet la contaminació els fa responsables de les afectacions a la salut dels poblenovins que hagin pogut generar.

2. Segon cinisme, manipulació, mentida: l'estafa del cost de la Superilla. 
Deia, en aquelles mateixes declaracions del 5 de setembre del 2016 el responsable municipal colauer:

"Per Rueda, aquestes "superilles" són una bona eina perquè, a més, "valen quatre-duros". La posada en marxa del projecte al Poblenou ha tingut un cost de 55.000 euros.
Sí, presumia que només havia costat 55.000 euros. Sabeu, a data del mes passat, quan ha costat ja la Superilla? Sabeu quan s'hi ha gastat l'Ajuntament Colauer? Doncs ja hi ha abocat més de 10 MILIONS d'euros, com vam poder denunciar a partir de dades oficials de l'Ajuntament.
https://pasp9.files.wordpress.com/2018/10/despesa-municipal-a-la-superilla.jpg?w=685
Sí, el que deien "valen quatre-duros", resulta que ha costat als barcelonins una autèntica milionada. En termes comparats, aquest nyap de la Superilla, que només ha servit per generar afectacions i fer créixer la contaminació al barri, ha consumit els mateixos recursos que aquest Ajuntament dels colauers destina a beques menjador per als nostres infants.

Sí, els que havien vingut a fer justícia social, a atendre els més necessitats, s'han gastat el mateix en estúpides pintures al terra que en beques menjador.

3. Tercera farsa dels Comuns desmuntada amb la Superilla: la participació

Al programa electoral de Barcelona en Comú, els colauers deien el següent, sobre la participació ciutadana:

"Enfront de la desactualització democràtica dels ajuntaments, hem de crear un model de ciutat democràtica que propiciï la participació ciutadana en la cogovernabilitat de l’Ajuntament i la ciutat. Construir mecanismes directes de participació dels i les veïnes és imprescindible per impulsar el poder democràtic de la ciutadania sobre les institucions."

La Superilla del Poblenou es va implementar amb nocturnitat i traïdoria, sense cap informació pública als veïns, sense res de res. 
Els veïns hem estat sistemàticament ignorats. Es van ignorar les nostres mobilitzacions. Es van ignorar els milers de signatures contràries que se'ls hi va presentar. Es va reclamar una consulta veïnal, i s'hi van negar. Davant la negativa, els mateixos veïns vam organitzar, amb la supervisió de la majoria de partits amb representació municipal, una consulta veïnal. Un 85% dels veïns van votar en contra de la Superilla. Els colauers, els que volien crear un model de ciutat democràtica, van ignorar primer i negar i menysprear després la veu dels veïns. Els que volien construir mecanismes directes de participació dels i les veïnes, els els negaven i ens menyspreaven. Finalment, la majoria de partits i regidors del Districte de Sant Martí sí que van assumir la reivindicació veïnal, i van promoure un acord municipal demanant la retirada de la Superilla, tal i com havíem votat els veïns. Els que volien impulsar el poder democràtic de la ciutadania sobre les institucions, van dir que aquell acord democràtic de la majoria de regidors del districte no era jurídicament vinculant, i que per tant el farien servir de paper de water.

I així ho van fer. Però en fer-ho, altre cop, la Superilla deixava en evidència la seva farsa i les seves mentides.

Els que havien vingut a canviar-ho tot han esdevingut el govern municipal més dèspota, autoritari i farsant des de la constitució del primer ajuntament democràtic post-franquista.

EN RESUMIDÍSIMAS CUENTAS:
Així és com la Superilla, aquest invent absurd que no ha aportat absolutament res i que només ha fet que generar afectacions al barri i als veïns, s'ha convertit -qui ens ho havia de dir!!!- en la gran desemmascaradora de la farsa dels Comuns, la que els ha deixat en evidència davant tothom.

Han fet servir dades falses per justificar la iniciativa, atribuint milers de morts a la contaminació, i quan hem demostrat que la Superilla el que ha fet és incrementar la contaminació, la seva resposta ha estat minimitzar les dades, ignorar-les, menystenir-les.

Van dir que la Superilla "valia quatre-duros", 55.000€ i ja en porten gastats més de 12 milions d'euros, la mateixa quantitat que destinen a beques menjador.

I venien a donar-nos una nova i plena democràcia, i han menyspreat i ignorat sistemàticament la veu dels veïns i el seu dret a participació, fins al punt de negar la democràcia emparant-se en subterfugis legalistes com que els acords majoritaris dels regidors de l'oposició no siguin jurídicament vinculants pel govern municipal. No, potser no són jurídicament vinculants, però cal ser molt farsant per no sentir-s'hi vinculat democràticament.

Els veïns seguirem patint les afectacions de la Superilla, incloses les afectacions a la nostra salut que ens han generat els colauers. Però estem orgullosos de la lluita veïnal que hem mantingut aquests anys. Confiem el proper ajuntament de Barcelona sigui sensible a aquest despropòsit i atengui les reivindicacions veïnals. I no era en cap moment la nostra intenció, però atès el menyspreu sistemàtic que han tingut els colauers amb els veïns del Poblenou, com a mínim estem contents que la Superilla sigui el que hagi acabat deixant en evidència als ulls de tots la farsa i la hipocresia dels Comuns, dels Colauers.

POSEM FI A AQUEST MALSON D'INCOMPETÈNCIA I FARSA COLAUER!