29 d’ag. 2021

La setmana del 13 de setembre les nefastes polítiques de Colau (amb suport de Comuns, PSC i ERC) provocaran el més gran col·lapse que mai ha patit Barcelona

Com sabeu els que em seguiu en aquest bloc les meves anàlisis són o bé a partir de dades, informes o treballs demoscòpics, o bé del que sempre intento sigui el més racional, alhora que compromès, anàlisi de polítiques i estratègies polítiques.

Rarament, per no dir mai, faig d’oracle, d’anticipar el que passarà com si estigués ungit d’algun do profètic rotllo "passarà tal cosa perquè jo ho sé o perquè jo ho dic”.

Tanmateix avui sí pot semblar una mica que m’ho faig d’oracle, de vident, amb això de que us apunteu una data: "la setmana del 13 de setembre les nefastes polítiques de Colau i els Comuns provocaran el més gran col·lapse que mai ha patit Barcelona”.

Però entenc que no. Entenc que avui puc llençar aquest article anticipant el que jo crec que passarà, però també per què crec que passarà, o per què estic segur que passarà”.

Sí, tinc pocs dubtes que la setmana del 13 de setembre Barcelona s’instal·larà en un col·lapse excepcional, mai vist.

No s’hi arribarà de cop, ni sense que hàgim anat alertant dels perills de les demencials polítiques de Colau i els Comuns a Barcelona. De fet a aquest megacol·lapse ens hi anirem acostant les properes setmanes, anirà creixent i visualitzant-se. Però fins la setmana del 13 no es donaran totes les circumstàncies en un únic dia, setmana, etc.

Colau i els Comuns van aprofitar miserablement la situació de pandèmia, el confinament, la desactivació de la vida social, laboral, associativa... per anar practicant tota una sèrie d’actuacions a Barcelona que eren un pur deliri, que no tenien cap sentit, la majoria d’elles per si soles, i la resta per la manera com s’han executat.

Colau i els Comuns no han parat, han anat sumant despropòsits. L’excepcional situació de la ciutat, país i planeta, paralitzats per la pandèmia, els ha permès aquest anar fent sense que es visualitzessin els nefastos efectes que provocaran, les gravíssimes afectacions que generaran a la ciutat, als que hi vivim, als que hi treballen, al sector comercial, a l’empresa, etc etc

Si això que han estat fent Colau i els Comuns ho haguessin fet durant el 2019, amb la ciutat a ple rendiment, en plena normalitat, la visualització de l’impacte de les afectacions hauria estat immediata, i hi hauria hagut resposta ciutadana.

Tot va començar amb la Superilla del Poblenou, però en aquest període pandèmic ho han multiplicat sense límit ni fre: pinturetes i blocs de formigó sense cap sentit per tots els carrers i xamfrans de l’Eixample, carrils bici per tot arreu, tocant els uns amb els altres, la infame actuació a la Via Laietana, obrir en canal la Diagonal, deixant un dels seus trams centrals sense circulació (de Passeig de Sant Joan a Marina), instal·lar berlinesos no abans dels passos de vianants per reduir la velocitat, sinó després, instal·lar radars per tota la ciutat, triplicar el cost de la zona blava, treure als veïns milers de places d’aparcament, la criminal persecució de les motos i un inacabable etcètera d’actuacions que catalogaven dins la majaderia aquesta de la “pacificació” de carrers, però que només són actuacions “de jodienda”, per fotre a la gent, com tots els girs obligatoris als laterals de Gran Via i Diagonal, o com això de tallar carrers davant escoles “per garantir espai de joc als nens” quan la sortida de l’escola és a un jardí públic de més de 6.000 m2, etc etc etc .

El confinament, la imposició del teletreball en tots els àmbits on eren possible, la limitació radical de la vida social, l’absència de turisme, etc etc etc ha fet que en tot aquest període, en aquest any i mig de pandèmia aprofitada per Colau i els Comuns per executar totes aquestes demencials actuacions, no s’hagi visualitzat l’impacte que generaran.

Però això s’ha acabat. 

Des de demà dilluns dia 30 d’agost, en que tindrem la primera onada de retorn a la feina, seguint pel que és dimecres dia 1 de setembre, i tota la setmana següent, tindrem un “in crescendoi” de col·lapse de mobilitat a tots els carrers i vies de la ciutat, atès que la situació pandèmica, per la vacunació massiva, està molt més controlada, i es produirà un ràpid retorn a la presencialitat laboral en tots els àmbits que fins ara havien pogut teletreballar. Això s’afegeix a la recuperació del turisme a la ciutat, que malgrat no arribar als nivells del 2019, ja s’hi apropa.

Així les coses, situo la setmana del 13 de setembre com la de l’esclat del col·lapse perquè és la setmana del retorn a les escoles, i tots sabem el que això implica en la mobilitat de la ciutat.

Demà s’inicia la normalització de la ciutat, en molts dels seus fluxes i desplaçaments laborals (tot i que no encara en tots i tot i que el teletreball ja hagi guanyat molts espais) i comercials (reobertura de tot el sector comercial després de les vacances, amb tot el que implica pel sector del transport vinculat al comerç, que representa més del 25% del trànsit a la ciutat). I la setmana del 13 doncs totes les escoles obertes, amb tot el que també això implica i que qualsevol que no sigui un gilipolles pot saber.

El sector del transport pràcticament s’ha quedat sense zones de càrrega i descàrrega a la ciutat. L’ocupació dels xamfrans per fer-hi pinturetes, posar-hi blocs de formigó o boles de ciment ja ha vist greument afectat el seu treball aquests mesos, però gràcies a la disminució de la mobilitat general de la ciutat, han pogut anar trampejant. A partir de demà això s’ha acabat. A partir de demà, des de primera hora, estigueu atents al drama que viuran tots els treballadors del sector de transport de mercaderies per la ciutat.

Amb vies clau per a la ciutat com  és la Diagonal per a tot l’Eixample, eliminades de la circulació, el col·lapse d’entrada i sortida des del Besòs serà atòmic. Les rondes, ja col·lapsades de per se en horari punta, no podran assumir, ni de lluny, el trànsit que les buscarà per intentar fugir del col·lapse de la ciutat.

La situació encara s’agreujarà més amb el deliri aquest de la Superilla de l’Eixample. L’última Superilla, la de Sant Antoni, segons un recent estudi, ha comportat que pràcticament la meitat dels comerços hagin perdut facturació des que hi ha la Superilla. El 82% del comerç del barri critica també, contundentment, la greu falta de zones de càrrega i descàrrega. I són molts els que, en l’actual situació provocada per la Superilla, pateixen per la viabilitat dels seus negocis.

La situació de Sant Antoni és similar a la que es va viure al Poblenou, amb tancament d’empreses i comerços, acomiadament de treballadors, etc etc etc

Així les coses no és estrany que Colau i els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona que li donen suport (Comuns, PSC i ERC) rebutgin fer estudis i proves pilot empíriques abans d’executar el projecte de la Superilla de l’Eixample. Si s’estudien els impactes, i es tenen en compte per l’execució o no d’aquests demencials projectes, no s’executarien. Per això ni Colau, ni Comuns, ni PSC ni ERC no volen estudis al respecte. Per això el 30 d’abril d’enguany, del 2021 el Ple de l’Ajuntament va rebutjar, amb els vots contraris de l’executiu de comuns i socialistes i del grup d’ERC, la proposició de Junts que pretenia avaluar de forma empírica els efectes d’un projecte que pot trair l’esperit de l’Eixample de Cerdà en crear una nova malla segregada i jerarquitzada, amb carrers de primera i de segona. La proposta de prova pilot pretenia també estudiar l’impacte del projecte Superilla en l’activitat econòmica, la mobilitat, la contaminació i la congestió tant als carrers pacificats com als que absorbiran la mobilitat desplaçada a l’Eixample i al conjunt de la ciutat.

Aquest és el nostre Ajuntament, aquesta és la nostra alcaldessa i aquests són els grups municipals que li donen suport en tot aquest deliri que portarà la ciutat al col·lapse, un col·lapse que vaticino patirem amb tota la seva intensitat –fins ara mai vista- la setmana del 13 de setembre.

Una de les més greus afectacions que tindrà aquest col·lapse provocat per Colau, Comuns, PSC i ERC serà l’increment de la contaminació a tota la ciutat. Tot i que s’omplen la boca de pacificació, reduir contaminació, etc la realitat és que totes les mesures que estan prenent impliquen el contrari: congestió general, col·lapse i increment de la contaminació. Per això no volen que es faci cap estudi ni cap avaluació.

Però la tindran. Igual com no van voler que hi hagués cap estudi del que havia implicat la Superilla del Poblenou, i dades en mà, amb un estudi acurat de totes les dades de contaminació en diferents estacions vam poder demostrar que la Superilla del Poblenou havia disparat la contaminació al barri, de la mateixa manera estem preparats per estudiar el drama del que se’ns ve a sobre a partir de la setmana del 13 de setembre.

Colau, Comuns, PSC i ERC volen a tots els veïns callats, silenciats, ignorats. I no volen cap estudi de res. Si escoltessin els veïns veurien la majoria estem en contra dels seus deliris. I si estudiessin les afectacions gravíssimes que generaran no podrien executar-los.

La decadència de Barcelona és imparable. Des del 2018 més del 65% dels veïns opinen, sistemàticament, que cada any la ciutat està pitjor que l’anterior. I per primera vegada a la història, la gestió municipal ha esdevingut, per als veïns de la ciutat, el segon problema més greu que tenim.

Doncs ja veureu a partir del 13 de setembre la magnitud del problema que de fa temps alguns estem explicant tenim a sobre, les gravíssimes afectacions que generaran les demencials polítiques que Colau, Comuns, PSC i ERC han executat o donat suport a que s’executin, a Barcelona.

Estigueu atents i mobilitzats per a la gran xiulADA pel pregó de la Mercè:

Si us estimeu Barcelona i la seva gent. Si us trenca el cor la decadència a la que Colau i la seva tropa (Comuns, PSC i ERC) estan abocant la nostra ciutat... Si no us voleu quedar de braços creuats davant el col·lapse anunciat, ens veiem, pel Pregó de la Mercè, a la Plaça Sant Jaume. Encara no se sap el dia (21, 22 o 23 de setembre) ni l’hora. Quan se sàpiga l’hora, convoquem-nos tots. Que no es quedi ningú a casa. Tots a la plaça Sant Jaume, per a una mega-xiulADA, de les que no s’obliden. 

Ada, prepara’t per a la xiulADA, perquè ets la pitjor alcaldessa que mai ha tingut Barcelona, perquè estàs portant la nostra ciutat a una decadència mai vista, perquè heu ignorat sistemàticament els veïns i perquè no pensem quedar-nos sense fer res mentre tu i els teus destruiu la ciutat, ens deixeu sense ciutat i sense futur. No ho permetrem. Estàs acabADA.

 

 

 

5 comentaris:

Gorka ha dit...

Bé, el veïns de Gràcia i de Sants ja ens van marcar el camí, i van oferir l'aperitiu del que serà a les festes de la Mercè.

Frau Colau Dimissió!

Majortotosite Com ha dit...

You ought to be a part of a contest for one of the finest blogs online. I'm going to highly recommend this web site! 토토사이트

Racesite Pro ha dit...

I am truly thankful to the holder of this site who has shared this great post at here. 토토사이트

Oncasinosite Net ha dit...

I blog frequently and i really thank you for your content. The article has truly peaked my interest. 토토

Totopick Pro ha dit...

I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 먹튀검증