23 d’abr. 2010

Samaranch = Judes


Avui hem assistit a un espectacle vergonyós, absolutament vergonyós, homenatjant un feixista que mai se’n va estar. Aquesta és la nomenklatura que patim, aquest és el país oficial que s’allunya cada cop més de la gent.

Hòstia! Crec que tenim tot el dret del món a sentir-nos legítimament insultats perquè s’hagi fet aquest panagíric inadmissible a un personatge tan fosc, tan orgullosament franquista, com en Samaranch.

Fins i tot admetent que podem intentar córrer una cortina sobre cert passat, estar aixecant el braç en alt l’any 1974 és prou eloqüent. I haver estat torpedinant totes les aspiracions nacionals catalanes en matèria esportiva, motiu suficient, més que suficient, per menysprear fins a l’infinit un personatge d’aquesta lamentable trascendència. Només la premsa internacional ha estat a l’alçada. Tot plegat, vergonyós, profundament, intensament, vergonyós.

Corria el començament dels noranta quan aquest feixista presidia el CIO i va decidir modificar la Carta Olímpica per tal d’evitar que es poguessin fer realitat les legítimes aspiracions nacionals catalanes en matèria esportiva. Fins aleshores, és a dir, fins a la intervenció d’aquest personatge, Catalunya, si així ho volia, hauria pogut ser un subjecte de ple dret esportivament parlant, reconegut internacionalment. Ell, aquest nefast personatge, ho va impedir.

Dissabte s’ha anunciat un minut de silenci al Camp Nou. No el penso respectar. Encara més, avui, sopant amb els camarades, hem recordat quan, en aquell temps, vam saber que un partit del Barça en Samaranch acudiria a la llotja. Vam preparar una gran pancarta que deia “Samaranch = Judes”. La vaig penjar en solitari a la segona graderia, cap al lateral, mentre alguns companys provocaven una maniobra de distracció en una altra part de l’estadi. Aquella pancarta va fer mal, perquè tot i que els serveis de seguretat del club la van retirar al cap d’uns deu minuts, es va veure molt, i sabem que ens van estar buscant per tot l’estadi, molt cabrejats.

Penso que aquest “Judes” era i és del tot escaient. Una persona que va trair totalment les legítimes aspiracions catalanes. Per això avui el monarca parla dels grans serveis a Espanya. Per això, avui, tot el meu menyspreu i indignació.

És una anècdota, però com a mínim tinc aquesta petita satisfacció, de que li vaig fer menjar aquest “Samaranch = Judes” que va veure tot l’estadi, tota la llotja, començant per ell mateix. Que no descansi en pau.

Alguns sempre hem tingut aquesta voluntat manifesta i militant perquè cap feixista ni visqui ni descansi en pau. El feixisme té mil cares, algunes de ben properes i quotidianes, però les desemmascararem totes!

Que Sant Jordi ens acompanyi en aquesta lluita contra el drac del feixisme, del totalitarisme, de l’autoritarisme…

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Com m'agradaria ser dissabte a l'Estadi. Se n'ha d'armar una de grossa!!!

Salutacions, company!

Noctas ha dit...

Coooony per fi algú ho diu clar. Ostima estava d'aquest poca vergonya fina al cul. Un fatxa de merda llefiscós i lameculos. Trenqueu el minut de silenci, aquest oportunista mereix això i més. Allà on siguis Sanmaranch que et donin pel cul!

L'home del sac ha dit...

Vergonyós aquest país de llepa-culs que tenim.
Jo crec que en Samaranch no era un feixista. Era un oportunista, i a la URSS hagués estat estalinista si li hagués calgut. Diuen que quan va estar allà d'embaixador va fer els contactes necessaris per ser president del COI amb el vot de tots els estats comunistes.
No tenia altra pàtria que ell mateix, i en tot cas Espanya, per això tants elogis, d'Aznar, per exemple.
Quan es mor algú, se n'ha de parlar amb totes les llums i ombres. Els mitjans de comunicació d'aquest país s'han passat. Amb comparar-ho amb la premsa internacional n'hi ha prou. Llegint ahir la Vanguarda, semblava que s'hagués mort un sant, que no hagués col·laborat mai amb el règim, ni hagués aixecat el braç ni hagués estat protagonista de múltiples escàndols.
I el tio rebent honors al Palau de la Generalitat...

GOS GÀNGUIL ha dit...

Que cremi a l´infern! Quina vergonya el d´ahir...quina vergonya....
Salut i Pàtria! Bona Diada de Sant Jordi

Granollacs ha dit...

Benvolgut Elies,

Li he dedicat els dos últims posts i també el proper al meu nou bloc: http://perabonspatricis.blogspot.com

Dies de fúria ha dit...

Agregat a blocs favorits, Granollacs! Fins aviat, tenim pendent una conversa!!!

Granollacs ha dit...

Gràcies per la teva confiança, mestre! Ens veiem aviat.

popota ha dit...

Ens apuntem a veure si hi ha ous de retirar-nos pancartes de "no al feixisme" demà?

La nena del pou ha dit...

Feixista i corrupte reconegut a tot el món

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/guest_contributors/article7104241.ece

Eduard ha dit...

Un feixista declarat postmortem "gran amic" de Rússia i de Xina, magnífics exemples de democràcia. Tot quadra.