13 d’abr. 2018

Demanda judicial dels veïns del Poblenou contra l'Ajuntament de la sra. Colau

Ahir la Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou va fer públic que presentarà una demanda judicial contra l'Ajuntament de la sra. Colau amb l'objectiu que es declari la nul·litat de totes les actuacions relacionades amb la Superilla del Poblenou i es restituexi el barri a la situació prèvia a la seva caciquil implantació.

Sembla un sarcasme de la història que això hagi coincidit en el temps amb la notícia del rebuig per part de la majoria de grups municipals de l'Ajuntament a la farsa colauer de la Multiconsulta.

Mireu, la Superilla ens la vam trobar "feta" els veïns del barri del Poblenou tornant de vacances d'estiu del 2016. Cap informació prèvia. Cap possibilitat de dir-hi la nostra. RES. Els veïns, davant les múltiples afectacions que aquell deliri urbanístic generava, ens vam organitzar.
El primer que vam fer va ser intentar parlar amb l'Ajuntament. Res. Ni cas. Se'ns van torejar. Van organitzar un laberint d'espais que en deien de participació que eren una autèntica presa de pèl. Quan vam veure la trampa vam demanar negociar directament. Res. Ni cas.

Llavors vam començar a recollir signatures. En vam recollir milers. Les vam presentar a l'Ajuntament. Res. Ni cas.

Vam convocar mobilitzacions: manifestacions, talls de carrer, concentracions. Res. Ni cas.

Vam demanar una consulta popular al barri. Res. Ni cas.

Vam organitzar, els mateixos veïns, aquesta consulta, de la qual hi va haver un munt de partits molt diferents entre ells que van avalar la netedat del procés: els grups municipals de convergència, d'esquerra, de ciutadans i popular. Un 87% dels veïns van votar NO a la Superilla. Res. Ni cas.

A la vista del que estava passant, d'aquest menyspreu, els grups municipals van portar al ple del Districte de Sant Martí la reivindicació dels veïns expressada en la consulta. I es va votar, i es va aprovar, per la majoria del ple, és a dir, amb el suport de la majoria de regidors del districte, una resolució que recollia la reivindicació veïnal de la retirada de la Superilla. Res. Ni cas.


És sagnant que ara es facin els ofesos perquè la majoria del ple de l'Ajuntament rebutgi la farsa de la multiconsulta, quan ells, els colauers, han menyspreat, menystingut, fins i tot insultat, l'opinió dels veïns del Poblenou com ho han fet en el tema de la Superilla. S'ha de tenir molta barra.

Davant aquesta situació, la Plataforma, el mes de juliol del 2017, va iniciar un procés de demanda administrativa. Al punt d'acabar el termini de resposta, de sis mesos, des de l'habitual insolència i menyspreu, van rebutjar totes les nostres al·legacions.

I així les coses, l'únic pas possible era el que ara iniciem: una demanda judicial, davant els tribunals del contenciós administratiu.


Abans de presentar-la s'obrirà, però, un període per informar tots els veïns d'aquesta demanda, dels seus fonaments i del que demanem. I també perquè els veïns puguin adherir-se. L'adhesió és simplement un acte de suport a les accions legals que farà la Plataforma. Hem obert la possibilitat d'adherir-s'hi a tots els col·lectius afectats per la Superilla: veïns, treballadors, comerciants, empresaris, usuaris... Durant tots els caps de setmana fins finals de maig estarem cada diumenge a la Rambla del Poblenou amb el carrer Pujades. Excepte aquest cap de setmana, que hi serem dissabte 14, i no diumenge.

En aquest link al web de la Plataforma podeu consultar la nota de premsa que va fer pública la Plataforma, i també hi trobareu un link al que són els principals arguments de la demanda, entre els que destaquen els següents:
  1. Absència de participació veïnal PRÈVIA a la implantació
  2. Alteració de la planificació urbanística vigent (Pla 22@...) sense complir els tràmits legals requerits per fer-ho.
  3. Manca d’informe PREVI de la Comissió Territorial d’Urbanisme (concretat en els articles 53 i 54 de la Llei d’Urbanisme)
  4. Afectació negativa per a la immensa majoria de residents, comerciants, empresaris i passavolants de la superilla:
  • Desplaçament amb centrifugació i concentració del trànsit provocant col·lapses circulatoris en hores punta.
  • Increment de la contaminació acústica com a resultat de la concentració del trànsit en carrers perimetrals i perifèrics a la superilla.
  • Increment global de la contaminació com a resultat de la concentració del trànsit en carrers perimetrals i perifèrics a la superilla.
  • Perjudici greu a la majoria de comerços, empreses i negocis diversos que han tingut una davallada en  la seva facturació i beneficis.
Ens veiem aquest dissabte pel matí a la confluència Rambla del Poblenou amb Pujades. Explicarem a tots els veïns tot aquest procés i començarem a recollir adhesions. 
ALCALDESSA COLAU: S'HA ACABAT LA FARSA
Heu maltractat el barri, heu empitjorat el barri i les condicions de vida de la pràctica totalitat dels seus veïns. Heu ignorat i menyspreat la nostra opinió. Heu fet impossible la nostra participació, no l'heu volguda mai. 
S'HA ACABAT LA FARSA! PROU AFECTACIONS! PROU MENYSPREU!
Visca el Poblenou! Visca els veïns i les veïnes del Poblenou i la seva lluita!