13 de set. 2010

Neix ABSOLUT MAS



Neix ABSOLUT MAS, un Diari blogaire independent fet per blogaires independentistes!

Aquí teniu la primera Editorial:

“Som blocaires independents i independentistes, viatgers en el camí a Ítaca. Som, cadascun de nosaltres, únicament responsables de les nostres paraules, cadascú en té de pròpies i cadascú té les seves idees. Ara, un cop més, caminem plegats. En aquest trajecte hem creat propostes com Blocs amb Estrella i BAT BLOCS, compartides també amb altres companys. De viatge cap a Ítaca, cap a la nostra anhelada llibertat, hem defensat diferents propostes, però sempre ho hem fet des d’un compromís profund amb el país i la llibertat, sempre des de la nostra llibertat i amb les nostres idees, amb la nostra independència per damunt de tot.

Com a independentistes, estem convençuts que en aquestes eleccions la nau convergent és l’única que ens pot treure d’aquest forat negre en què ens ha sumit el tripartit: socialment, econòmicament, políticament i nacionalment. Però també, i també com a independentistes, perquè hem arribat al convenciment que la independència només arribarà des del lideratge de CiU, amb molts d’altres, però amb el seu lideratge. Sí, en aquestes eleccions, donem suport a l’Artur Mas.

No perdrem el temps en justificar-nos. Tothom sap perfectament on ens han conduït set anys d’independentisme ‘pur’, de retòrica estèril i de l’aberrant relativisme moral i polític obstinat a igualar Mas i Convergència al PSC i Montilla. Transcorreguts aquests set anys també creiem que ningú que no sigui esclau del prejudici o víctima d’una profunda ceguesa pot negar el gir sobiranista que Artur Mas ha imprès al seu discurs. Catalunya té per primera vegada des de la recuperació de l’autogovern l’oportunitat de tenir un president que públicament i desacomplexada es pronuncia a favor del dret a decidir sense límits comprometent, a més, el seu SÍ a favor de la independència.

Som conscients que la nostra anàlisi ha d’anar acompanyada d’una necessària dosi de prudència. Però rebutgem afegir-nos a la rua dels que sempre consideraran poc autèntic, poc suficient i poc creïble, la defensa del dret a decidir de l’Artur Mas i Convergència.

La independència no és només un objectiu, sinó també –i sobretot– un procés. No serveix de res proclamar-la cada dia si en paral·lel no es construeixen majories sòlides, es teixeixen complicitats i es guanyen adhesions. I sostenim que això també es pot fer –s’ha de fer- a partir d’una gestió excel·lent i en clau sobirana del poder autonòmic i d’un nou discurs que sigui capaç de relligar i vincular els dos conceptes.

Per això entenem que cal una nova majoria parlamentària que pugui formar un govern fort, sense dependències ni hipoteques, i que treballi decididament tant per fer front a la gravíssima crisi nacional que patim (en tots els àmbits, però especialment en l’econòmic) com per construir una sòlida majoria social que ens permeti l’accés amb garanties, amb fermesa, amb confiança i seguretat en el rumb que seguim, al dret de decidir fins a les últimes conseqüències, és a dir, la independència. Aquesta majoria només la pot aconseguir Convergència i Unió.

I concretem el nostre suport en aquesta iniciativa innovadora d’ABSOLUT MAS, que va més enllà de les propostes de Blocs amb Estrella i BAT BLOCS (que eren simples agregadors de blocs). ABSOLUT MAS està concebut com un espai per a acollir continguts i propostes diverses: informació, notícies, opinió, seccions fixes, col·laboracions externes, activitats, etc.

Només hi ha dues condicions per formar part d’ABSOLUT MAS: compartir el suport polític a la proposta política d’Artur Mas i CiU per a aquestes eleccions (compartir per tant el desig d’una radical renovació del panorama polític i el govern com a fase necessària per poder arribar a exercir el dret de decidir sense límits, això és, la independència) i fer-ho des de la nostra independència personal, és a dir, sense cap vincle militant amb CiU ni amb cap altra força política.

ABSOLUT MAS no és un xec en blanc a la proposta política de CiU: és una expressió de confiança i una invitació a ser actius en aquest suport, a compartir la nostra decisió amb un optimisme desacomplexat.

Sí, naveguem decidits rumb a Ítaca, el dret de decidir sense límits, la independència. ABSOLUT MAS és l’expressió del nostre suport a aquest rumb que han definit n’Artur Mas i CiU. I els versos del poeta, la nostra única exigència: “has d’arribar-hi, és el teu destí”.

ABSOLUT MAS és una iniciativa de Cimera, Dessmond, Dies de Fúria i Joliu

Catalunya, 14 de setembre del 2010”

18 comentaris:

Granollacs ha dit...

Tindrem quatre llargs anys per paladejar, lentament, mes a mes, setmana a setmana, dia a dia, l'error col·lectiu. Però serà la darrera decepció abans d'emprendre el camí dreturer. Visca la (vostra) llibertat i visca Catalunya lliure!

Bocins del Divan ha dit...

Me'n alegro molt de què manifesteu la vostra adhesió, però no la comparteixo ja que, tot i que Artur Mas es manifesta català a favor de la independència no aplica aquest convenciment dintre de CiU. Ara bé, sé que ell serà l'últim president de la Generalitat i, tant de bo, el primer Cap de Govern de Catalunya independent.

Epístoles i pistoles ha dit...

val a dir que la web és molt xula, felicita de part meva a qui n'hagi fet el disseny, molt guai! Sort amb l'aventura ;)

Joan ha dit...

Benvolgut amic Elies,

Ja sabeu i ho he deixat escrit moltes vegades que soc del parer que la independència s’aconseguirà (també) amb la participació de CiU. I també crec que CiU no tindrà més remei que treballar-hi per aconseguir-la. La situació econòmica, social i nacional és tant greu que ja cap “peix al cove” o “encaix” és possible. Estic quasi convençut que CiU treballarà en aquest sentit un cop governi. Però també crec que les pressions que suportarà CiU i en especial l’Artur Mas per part dels poders fàctics, dels espanyols i (per que no dir-ho) per sectors del seu propi partit o coalició seran enormes. La consigna per molts sectors un cop passades les eleccions serà la de “refredar l’ambient” i intentar reconduir aquest clam popular que reclama llibertat.
Per això crec que és important que en el proper Parlament hi hagi una força independentista explicita que substitueixi l’engany que hem patit i que s’anomena Esquerra. Com va dir en una reunió privada un dels candidats, l’objectiu és entrar al Parlament i “tocar els collons”. Tocar els collons als espanyols i als espanyolistes, es clar.
La independencia és un procés i no s’han de donar passes enrera. Hem avançat molt aquests últims anys. Si les paraules ara ambigües dels dirigents de CDC es transformen en els fets inequívocs que vosaltres i jo desitgem que facin, no hi haurà cap problema i ens trobarem tots plegats. En tot procés complex, cal que intervinguin multiples actors, cadascun interpretant el seu paper, però en el fons buscant el mateix objectiu.

Que tingueu sort en els vostres objectius, perquè son els mateixos que els meus. Només explorarem camins diferents. I el que compta és que arribem.

Joan

gnusix ha dit...

Molt probablement tindreu quatre anys per veure com Mas haurà d'usar les regles del joc espanyols per pidolar a ESPANYA un concert econòmic.

Un concert que no poden donar. Ni de conya. I encara que el donessin, ens el podran prendre quan vulguin.

Només cal que PSOE i PP s'uneixin.

CiU no farà res més que intentar usar les regles del joc d'Espanya per treure'n algun profit. Probablement quan ho vegin canviaran les regles.

Aquesta és la manera dels catalans. Jugar les regles de l'amo. Tenim la marca de l'esclau.

L'home del sac ha dit...

Segurament és cert que el lideratge de CiU serà necessari per arribar a la independència, però sense qui l'estiri, està clar que no es mourà. Si tenen majoria absoluta, tindrem quatre anys més d'immobilisme. Aquest home ja em va prendre el pèl amb l'estatut. Me'l vaig creure i va acabar acceptant un estatutet inacceptable. Ho sento, però a mi no em tornarà a enganyar. A més que molts dels candidats de CiU quan es parla d'independència amaguen el cap sota l'ala...

L'home del sac ha dit...

Per cert, t'hem de continuar llegint aquí o a l'Absolut Mas o els articles seran els mateixos als dos llocs?

L'home del sac ha dit...

M'he deixat de dir també que si ja em genera poca confiança després del show de l'estatutet, que ara demani una cosa que sap que és impossible com ara el concert, encara me'n dóna menys... Quan li diguin que no a al cara què farà?
Em penso que el que ens cal és una majoria absoluta del PP a Espanya i que li diguin que no ben clarament i si és pixant-se-li a sobre encara millor.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Molta sort amic. Ja saps que penso que sense Convergència no hi ha independència, però cal tenir en compte que només amb Convergència no hi haurà independència. M´haguès encantat que gent de tanta vàlua i honestedat com tu treballés des d´un projecte independentista com SCI; al cap i a la fi CiU va sobrada de suports de tota mena i algú com tu haguès estat un gran fitxatge per nosaltres. Però, com ja ho hem xerrat en diverses ocasions no vull seguir donant-te la tabarra...
Sort, i una abraçada!

P.S. Birres pre-champions?

Dies de fúria ha dit...

Amics, ja sabia, ja sabíem, que la nostra decisió i posicionament no seria fàcil.

Respecto del tot les vostres opinions. M'agradaria que penséssiu en perquè blocaires netament independentistes i de llargues trajectòries en l'independentisme, alguns llarguíssimes, fem aquest pas.

Reflexió, compromís, convicció. Cal afegir-hi coratge i desacomplexament (algú dubta que per a mi el més fàcil hagués estat quedar-me calladet? Us convido a mirar els comentaris que hi ha per la xarxa...

Temps tindrem, en aquesta llarga campanya, d'explicar amb més abundància d'arguments el que avui hem resumit en l'editorial-manifest.

Temps tindrem també per saber si el patriotisme amb el que actuem ens ha dut, a tots, a prendre les millors decisions.

Jo no prejutjaria res. Hi ha moments i estratègies. I nosaltres optem, en aquest moment, per una estratègia. Amb el convenciment que és la millor per al nostre país.

N'hi ha d'altres, d'estratègies, perfectament defensables i perfectament discutibles. I cal que ho fem, defensar, i criticar, argumentar, construir, debatre, proposar.

Podem discrepar de les estratègies, però no podem dubtar, els uns dels altres, que la força que ens empeny a defensar-les és el patriotisme, és el pensar, tots i cadascun de nosaltres, que defensem la millor estratègia per al nostre país. I jo he criticat moltíssimes coses, des del tripartit i Esquerra fins, ara, inevitablement, a RCat. Però no trobareu ni un sol escrit en el que dubti del patriotisme de ningú. Sí de les estratègies i les actituds, funcionament, etc. però no del patriotisme.

Aquest és el punt clau de tot plegat, del nostre futur.

Amb els amics i camarades d'ABSOLUT MAS hem posat damunt la taula un posicionament polític molt clar -i no fàcil de fer- des d'un convenciment absolut que és el millor per al que serà aquest complicat procés cap a la independència. I ho fem sense complexos, i des de la nostra independència.

Visca la terra, mori el mal govern!

Indigeta ha dit...

En els moments dificils i trascendents, els pobles en el seu conjunt, mai s'equivoquen.

És la grandesa de la democràcia.

Noctas ha dit...

Mas després que Gonzalez li regalés el llibrot de les Flors del mal
- Caram..- diu el Mas
- No, No, ahora caramba- li diu Gonzalez
- Ayyy perdón- diu el bo del Mas-

Mas és el més viu reflex de la societat catalana i Mas dirà sí a la independència quan la societat també digui sí, és a dir, mai!

Abraç i sort amb aquest projecte

reflexions en català ha dit...

Benvolgut,

El meu comentari:

http://reflexionsencatala.blogspot.com/2010/09/absolut-mas.html

Visca la Terra!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Setembre Negre ha dit...

Benvolgut,

Et desitjo el millor en aquesta nova etapa, alhora que respecto la teva estratègia de pressionar CiU (o CDC?) cap a un horitzó independentista, de la mateixa manera que respecto a alguna amiga que resta dins E(RC) per tal de poder fer fora -esperem que en un futur ben proper- a la seva actual direcció.

Amb escepticisme i decepció per l'actual situació però amb el convenciment de la Victòria!

Setembre Negre

Jordi ha dit...

L'he trobat bastant fluix. I em sembla que remar en la mateixa direcció que La Vanguardia no ajuda, més aviat al contrari, en la credibilitat.

Tot i això, penso que les teves aportacions seguiran essent interessants, algunes molt interessants, i no cal dir que la part més interessant del projecte.

Un anònim... ha dit...

Osti, tu, quin carreron, Elies!!!! Feia dies que no llegia el bloc, i m'he quedar astorat, la veritat, de la teva, diguem-ne, "evolució". I, a més, per acabar encara goses dir allò de "visca la terra, mori el mal govern". Quins pebrots, quina immensa collonada que tens!!!

Anònim ha dit...

Anònima diu: A les 12 a missa.